WAVE Weed Control is now Heatweed Technologies

Visit website
WAVE Europe B.V.

Heatweed en Max Holder nemen WAVE Weed Control B.V. over.

Het in Scandinavië actieve Heatweed Technologies AB en de wereldberoemde Duitse fabrikant Max Holder GmbH nemen de bedrijfsactiviteiten van het voormalige WAVE Weed Control B.V. over.

Sinds Heatweed in 2013 onkruidbestrijding op basis van heet water op de Scandinavische markt introduceerde, is het uitgegroeid tot een synoniem voor kwaliteit, innovatie en resultaatgerichtheid. Het bedrijf is de onbetwiste marktleider in alle Scandinavische landen. Het Duitse Max Holder, een van de voorkeursleveranciers in de markt voor multifunctionele aanbouwwerktuigen, is in 62 landen vertegenwoordigd en bouwt zijn internationale aanwezigheid voortdurend uit. Heatweed en Holder richten het bedrijf Heatweed Technologies GmbH op, dat op 1 maart officieel van start gaat. De twee bedrijven nemen de bedrijfsactiviteiten en het productaanbod van het voormalige WAVE over. Heatweed Technologies GmbH wordt daarmee de grootste Europese aanbieder van oplossingen voor onkruidbestrijding.

WAVE Weed Control, een Nederlands bedrijf dat deel uitmaakt van Van de Haar Landscaping, werd in 2003 opgericht. In zijn begindagen bediende het louter zijn eigenaars en lokale gemeentes. In de loop der jaren heeft het zijn activiteiten langzaam maar zeker uitgebreid naar België en Duitsland. WAVE ging in 2013 in zee met zijn eerste importeur, Heatweed Technologies AB, en heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt.

“We zetten de toon met onze visie. Deze zal uitgroeien tot de norm voor niet-chemische onkruidbestrijding. Dat betekent dat we een verplichting hebben om klanten te voorzien van kwalitatief hoogwaardige machines en ondersteuning en om onze voortdurende focus op innovatie te behouden. In dit kader was het voor ons een logische stap om samen te werken met Holder en de bedrijfsactiviteiten en het productaanbod van WAVE over te nemen”, zegt Johan Rud, de CTO en mede-eigenaar van Heatweed Technologies AB.

“Voor onze klanten zullen deze veranderingen zich uiten in verbeterde ondersteuning over de hele linie. Het feit dat we marktleider zijn, wil niet zeggen dat we de status quo accepteren”, zegt Cecilie Ruud, de interim CEO van Heatweed Technologies GmbH. “We zijn een R&D-georiënteerd bedrijf met een sterke focus op onze klanten. We blijven innoveren, groeien en onze technologie verbeteren, zodat al onze klanten daar de vruchten van kunnen plukken. Het onderbrengen van het hoofdkantoor van Heatweed Technologies GmbH op de voormalige locatie van WAVE in Veenendaal maakt een soepele kennisoverdracht mogelijk en waarborgt de continuïteit van alle bestaande bedrijfsprocessen.